vrijdag 6 februari 2009

Persistently poor weather

8 inches of snow, en heel Londen staat stil...

Het grote-mensen Londen dan. Want de meeste scholen waren dicht en ik heb nog nooit zoveel tieners bij elkaar gezien als afgelopen maandag 5 februari in Lammas Park. Heel volwassen ogend, maar de voortdurend her en der uitbrekende sneeuwgevechten verklapten hun ware leeftijd. Hoewel...ook menige groot mens hield het niet meer. Maar er is dan ook weinig fijner dan een enorme boulder maken, 's ochtends om half acht, uit een maagdelijke laag sneeuw op een straat die ineens helemaal alleen van de voetgangers is!






's Middags SMS-te de school dat vanwege 'persistently poor weather' ook de dag erna de juffies thuis zouden blijven. Wij verwelkomden het extra dagje sneeuwpret uiteraard juichend, maar waar ze dat slechte weer vandaan haalden snapten we niet helemaal.
En dan te bedenken dat ik, als niet-katholiek, een paar jaar geleden Maria Lichtmis heb geadopteerd ('Het Lichtfeestje'). Om die immer moeizame februari een beetje uit het slop te helpen, met behulp van zelfgemaakte drijfkaarsen en een grote stapel pannenkoeken. En dat viel dit jaar dus òòk of 5 februari:

Je snapt, het was een drukke dag. En aan het eind ervan herinnerden sommigen van ons zich de goede raad dat het soms heel yoga was om geen yoga te doen, en sliepen anderen nog voor het blonde koppie het kussen raakte...

1 opmerking:

Anoniem zei

Wow zus!
Die foto van je oudste zoon op die enorme sneeuwbal... groter dan hijzelf.
Marike