dinsdag 15 januari 2008

Onze ayatollah

Onze ayatollah is heel streng voor zijn volk: NIET dansen! NIET zingen! NIET lachen!

Zelf luistert onze ayatollah echter graag naar goeroe's Bert en Ernie, en ook Christmas Carols zijn toegestaan, zodat we gelukkig niet geheel van vertier verstoken zijn. CD's van Eels daarentegen zijn strikt verboden.

Onze ayatollah heeft weinig geduld met de onvolkomenheden van ons stervelingen, zeker wanneer die ons verhinderen direct aan zijn eisen gehoor te geven. Bijvoorbeeld als we, net wakker en nog horizontaal, niet ter plekke een ei-met-de-lepel kunnen serveren. Ook tolereert hij het niet als we, afgeleid als we soms zijn door wereldse zaken als telefoneren en het voeden van zuigelingen, niet meteen antwoord kunnen geven op zijn vragen, of zijn instructies niet geheel begrijpen ('Ik wil matoewaat '). Nijdige vervloekingen zijn dan ons deel.

Onze ayatollah is nog niet geheel vertrouwd met de anatomie der seksen (mama, je piemel is stuk!) maar heeft wel een warm hart voor de wereld en toont dit, zich gelukkig nog onbewust van zijn eigen mannelijk gebrek, door jan en alleman (en vooral denkbeeldige visjes) zijn borst te geven.

Onze ayatollah weet dat hijzelf het begin en einde van alles is en om dit te symboliseren worden in dit huis dan ook alle apparaten door hem persoonlijk plechtig aan- dan wel uitgezet (wasmachines, broodbakmachines en helaas ook koffiezetapparaten).

Onze ayatollah heeft ons deze maand ontslagen van de heilige boetedoening, en plengt nu zijn eigen offers, vergezeld van de rituele bezwering: Ik ga hem eruit drukken.

Waarvoor dank, O Ayatollah. Waarvoor grote dank. En wij zullen niet dansen, niet zingen en niet lachen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Tranen in mijn ogen van het lachen. Probeer dat maar eens uit te leggen aan je collega's ......

VĂ©ronique zei

brilliant! it began as a chuckle, but quickly turned into full belly laugh. you're good!

Anoniem zei

Geweldig, ga toch een boek schrijven Pauline.
Geweldig ook zoals de kleine heerser daar op de bank zit, maar als vertederde oma denk ik er toch echt over om over te gaan tot de islam van deze ayatollah.
Hij is om op te vreten.

Anoniem zei

Meer, meer, geef het volk waar zij recht op heeft.
Het (her-) lezen van je blogs is een heimelijk (want voelt toch een beetje als prive) genoegen van de late avond.
X